Over mij

Mijn naam is Chantal Hendriks, als kind al was ik eindeloos aan schilderen en tekenen en hebben kleuren altijd mijn interesse gewekt. 7 jaar geleden heb ik mij in laten schrijven bij de KVK met destijds het idee dat ik wel zou zien hoe het ging lopen. Inmiddels heb ik de Nationale schildersvak publieksprijs 2021 mogen ontvangen, maak ik veel nieuwe kennissen en zijn uitdagingen voor mij nieuwe kansen waar ik erg enthousiast van word.

Chantal Hendriks

In 2016 ben ik afgestudeerd in de opleiding restauratie & decoratie aan het Cibap te Zwolle. Daarna ben ik gaan werken als onderhoudsschilder. Het onderhouds schilderwerk geeft mij een grote basis waardoor ik verder kan kijken dan alleen de schildering, mijn kennis is hierdoor verbreed. Ik zie het als een uitdaging om verhalen nog meer expressie te geven en mijn ervaringen als onderhoudsschilder met mijn creativiteit te bundelen. Dit geeft mij ontzettend veel vrijheid in mijn keuze voor verfsoorten en materialen, waardoor ik kleuren nog meer kan laten spreken en de schildering in zijn omgeving kan laten opgaan. 

2016

In 2019 kwam ik in een burn-out. Dit heeft mij een andere kijk op de wereld gegeven en doen beseffen dat wij allen ontzettend mooi zijn en op onze eigen manier bijzonder . Dit vergeet ik snel door de drukte van de wereld om mij heen. In deze periode waren oogmigraine intens maar tegelijkertijd vol en helder van kleur. Hoe wij kleuren kunnen zien, waarnemen maar ook ons gevoel, hoe belangrijk het is hiernaar te luisteren. Hoe mooi de wereld is met al zijn kleuren en hoe wonderlijk wij als mensen in elkaar steken en hoe iedereen zijn verhaal of passie bij zich draagt. 

Wanneer ik een schildering helemaal passend in zijn omgeving heb gecreëerd geeft mij dit ontzettend veel energie!

2019

Mijn doel is om de kijker te verwonderen, je even uit de dagelijkse hectiek te halen en je stil te laten staan bij hoe uniek en mooi wij allemaal zijn. Een verhaal of passie te weerspiegelen van zijn omgeving of persoonlijkheid.

Uniek en persoonlijk

Mijn missie

Een schildering maak ik nooit alleen, door dit samen te doen creëren wij een schildering passend bij jouw omgeving. Daarbij kijk ik verder dan alleen de schildering. Ik laat mij inspireren door jouw stijl, verhaal en wensen, waarop ik mijn materialen en technieken aanpas en dat is wat de kleuren in een schilderij ook doen, zij versterken elkaar door in hun kracht te blijven.

Elkaar versterken

Tijdens een muurschildering gaan er soms liters verf doorheen. 

Een restaurant in Enschede zorgde ervoor dat ik niet weg te slepen was bij de verfgroothandel. Alleen de donkergroene achtergrondkleur nam 12 liter in beslag. De achtergrondkleur is een mix geworden met een lichtere groene kleur op de voorgrond. Waarvoor ik ook zo’n 10 liter heb gebruikt. 
Daarnaast is er in dit toilet alleen al 10 liter aan primer op de tegels gekomen en is het daarna met verschillende kleuren van 5 liter emmers overgespoten. Alles is voorzien van decoratief schilderwerk en is afgelakt met verschillende laksoorten. In dit restaurant is er wel 100 liter aan verf gebruikt.

Een restaurant in Epe zorgde ervoor dat ik 8 emmers van 5 liter heb gebruikt. Dit was een speciale verf die in de muur trekt, uitgerekend is dit 40 liter in ongeveer 2 maanden tijd.

Gemiddeld per jaar vliegt er heel wat verf doorheen, dit zal afhankelijk van de grootte van projecten liggen tussen de 200 en 400 liter.

Leuk om te weten!

@chmuurschilderingen

Volg mijn journey

+31 (0) 6 40 10 68 11

Contact

hendrikschantal@outlook.com

Portfolio

Werkwijze

Over mij

Home

Ik ben Chantal en als kind al was ik eindeloos aan schilderen en tekenen en hebben kleuren altijd mijn interesse gewekt. Mijn doel is om mensen te verwonderen en te laten genieten van de schoonheid van kleuren.